GZ-psycholoog

Een gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) diagnosticeert en behandelt mensen met psychische problemen. Hij/zij voert intakegesprekken, stelt een behandelplan op en voert deze vervolgens ook uit.

Een GZ-psycholoog is inzetbaar in alle sectoren van de gezondheidszorg en kan dus helpen bij allerlei soorten mentale klachten, waaronder stress, burn-out en depressie.

Het team van De Online Psycholoog bestaat onder andere uit ervaren GZ-psychologen met een BIG-registratie. Dit is een overheidsregister waarin erkende gezondheidszorgpsychologen zijn geregistreerd.

Een online GZ-psycholoog biedt persoonlijke begeleiding en therapie op afstand, zodat je altijd de ondersteuning krijgt die je nodig hebt. En dat zonder wachtlijst.

Wat doet een GZ-psycholoog?

Na een universitaire studie in psychologie en een postdoctorale beroepsopleiding van twee jaar mag iemand zich een GZ-psycholoog noemen. Tijdens de studie heeft de psycholoog zich gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van diverse psychische aandoeningen, waaronder depressie, angststoornissen, burn-out, verslavingen en meer.

Na het succesvol afronden van de opleiding kan een GZ-psycholoog zich registreren in het BIG-register. Alleen psychologen die in het BIG-register zijn opgenomen, mogen de titel GZ-psycholoog dragen.

De erkende GZ-psychologen van De Online Psycholoog

Een GZ-psycholoog behandelt mensen met diverse psychische problemen en stoornissen. Dit wordt gedaan door middel van wetenschappelijk onderbouwde behandelmethoden zoals:

Het verschil tussen een GZ-psycholoog en een basispsycholoog

Niet iedereen mag zich een GZ-psycholoog noemen. Wanneer je naar de huisarts gaat met psychische klachten, word je in de meeste gevallen eerst doorverwezen naar een basispsycholoog. Maar wat is het verschil tussen een GZ-psycholoog en een basispsycholoog? Er zijn over het algemeen twee belangrijke verschillen:

 1. Een GZ-psycholoog is geregistreerd in het BIG-register. Dit betekent dat hij of zij in het bezit is van een beschermde titel en gebonden is aan extra kwaliteitseisen.

 2. Een GZ-psycholoog heeft een aanvullende 2-jarige opleiding gedaan.

Waarom een online GZ-psycholoog?

Je kunt terecht bij een GZ-psycholoog via de ggz, maar het is ook mogelijk om de hulp van een online GZ-psycholoog in te schakelen. Online therapie is de laatste jaren erg populair geworden. Het biedt namelijk verschillende voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld geen doorverwijzing van je huisarts nodig.

Dit maakt de stap om professionele hulp te zoeken voor een hoop mensen vele malen kleiner. Bovendien zijn veel online psychologen ook in de avonduren of in het weekend beschikbaar. Ze zitten namelijk niet vast aan de reguliere openingstijden van hun praktijk.

Behandelingen door een GZ-psycholoog

GZ-psychologen hebben brede kennis over diagnostiek en de behandeling van verschillende psychische problemen en stoornissen. Bij De Online Psycholoog zijn meerdere BIG-geregistreerde GZ-psychologen aangesloten met diverse specificaties.

Zo hebben wij bijvoorbeeld een burn-out- en een depressie-psycholoog in huis. Onze psychologen kunnen ondersteuning bieden bij de volgende klachten:

Alle behandelingen van onze GZ-psychologen vinden online plaats: via beveiligd beeldbellen. Je start bij ons altijd met een gratis kennismaking!

Kennismaken met onze GZ-psychologen?

Het team van De Online Psycholoog bestaat uit erkende GZ-psychologen, Psychotherapeuten, Klinisch Psychologen en/of NIP-geregistreerd psychologen met allemaal minimaal vijf jaar werkervaring. Iedere psycholoog heeft zijn eigen specialiteit, zodat je altijd bij de juiste hulpverlener terecht komt.

Vraag hieronder een gratis kennismakingsgesprek aan waarin je al je vragen kunt stellen. Het gesprek kan in de meeste gevallen nog in dezelfde week plaatsvinden!

Vraag een gratis kennismaking aan:

Vraag direct een vertrouwd online gesprek aan met een van onze online psychologen. Wil je meer weten over de kosten voor online therapie? Bekijk dan onze pagina over kosten en vergoedingen. Start met een gratis kennismaking!

  Veel gestelde vragen over Gz-psychologen:

  Ja, je kunt zonder verwijzing naar een GZ-psycholoog. Bij De Online Psycholoog kun je terecht zonder doorverwijzing.
  Je kunt naar een GZ-psycholoog gaan met diverse soorten psychische klachten zoals angst, depressie, trauma, eetstoornissen of relatieproblemen. Een psycholoog kan je helpen bij het stellen van een diagnose en het bieden van een passende behandeling.

  Reguliere gezondheidszorg wordt vergoed in Nederland. Wanneer je met een doorverwijzing naar een GZ-psycholoog gaat, wordt dit in de meeste gevallen betaald door je zorgverzekering. Online hulp wordt echter in veel gevallen niet vergoed. Lees hier meer over de tarieven en vergoedingen.

  Een behandeling bij een online GZ-psycholoog kan effectief zijn. Verschillende studies tonen aan dat online therapie vergelijkbare resultaten kan opleveren als face-to-face therapie.
  Hallo, hoe kunnen we je helpen?