Psycholoog vinden

Je hebt besloten hulp in te schakelen en in therapie te gaan. Maar hoe vind je nu de juiste psycholoog? Iemand met wie je een klik hebt, bij wie je je op je gemak voelt en aan wie je je verhaal kwijt kan? Maak je daarover geen zorgen. Anders dan bij een reguliere praktijk het geval is, heeft De Online Psycholoog veel verschillende psychologen in dienst. Hier zit ongetwijfeld een psycholoog tussen die bij jou past.

  • Wanneer het jou uitkomt
  • Alleen internet nodig
  • Professionele GZ-Psychologen
  • Geen wachtlijst
  • Skype, mail, chat of Whatsapp
  • Psycholoog in je eigen taal
  • Vertrouwd online gesprek
  • Waar ook ter wereld

Het belang van de juiste psycholoog

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het succes van een psychologische behandeling in grote mate afhangt van de ‘match’ tussen de cliënt en zijn of haar psycholoog. Bij een psycholoog van wie het karakter, de persoonlijkheid of de levensstijl jou aanspreekt, voel je je waarschijnlijk prettiger. Je hebt het idee dat hij of zij goed kan inschatten waar je mee worstelt en adviezen kan geven waar jij wat mee kan. Ook is het belangrijk dat jouw psycholoog ervaring heeft met de behandeling van jouw soort klachten. De juiste match tussen cliënt en psycholoog heeft voor ons dan ook grote prioriteit.

De juiste match

Wij proberen jou aan de juiste psycholoog te koppelen door eerst een kosteloos kennismakingsgesprek met je te voeren. Onze aanmeldcoördinator vraagt onder andere naar jouw specifieke situatie, naar het type klachten waar je last van hebt, en naar jouw verwachtingen van de behandeling. Ook kun je zelf eventuele voorkeuren aangeven. Zo wil je misschien wel het liefst een vrouw of juist een man als psycholoog. En als je expat bent en je klachten daaraan gerelateerd zijn, voer je ongetwijfeld het liefst gesprekken met een psycholoog die zelf ook in het buitenland woont. Op basis van de informatie die jij in dit gesprek geeft, koppelt onze aanmeldcoördinator je aan een van onze psychologen.

Kies je online psycholoog

Wisselen van psycholoog

Met je psycholoog voer je vervolgens een intakegesprek. Dit gesprek is bedoeld om kennis te maken en met elkaar af te spreken wat jullie met de behandeling willen bereiken. Hierna stelt de psycholoog een behandelplan op. Heb je geen vertrouwen in de match of in het behandelplan van je psycholoog? Of loopt de behandeling halverwege toch niet zoals je had gehoopt? Geef dat dan gerust aan. Je kunt altijd probleemloos van psycholoog wisselen.

Het belangrijkste is dat jij je bij je psycholoog op je gemak voelt en vertrouwen hebt in de behandeling.

Eerst even kennismaken?

Vraag direct een vertrouwd online gesprek aan met een van onze online psychologen. Wil je meer weten over de kosten voor online therapie? Bekijk dan onze pagina met tarieven & vergoedingen.

    Hoi, Hoe kunnen we je helpen?