Online seksuoloog

Problemen op het gebied van seks blijven vaak onbesproken. We praten er niet over met vrienden of familie, en zelfs onderling vinden stellen het soms lastig seksuele ontevredenheid aan te geven.

Als je van elkaar houdt, gaat de seks toch vanzelf goed? – zijn we geneigd te denken. Maar het één heeft lang niet altijd met het ander te maken. Voor problemen met seks hoef je je dan ook echt niet te schamen.

Het goede nieuws is dat veel problemen goed te verhelpen zijn. Een seksuoloog biedt hierbij ondersteuning.

Waar kan een seksuoloog mee helpen?

Een seksuoloog is een psycholoog of arts gespecialiseerd in problemen met seks en seksualiteit. Er is een grote verscheidenheid aan problemen waar een seksuoloog je mee kan helpen.

 • Geen zin in seks: verreweg het meest voorkomende probleem is een gebrek aan of een verschil in behoefte aan seks tussen twee partners. De seksuele behoefte is per individu en levensfase verschillend, maar kan ook andere oorzaken hebben.
 • Pijn bij het vrijen: het zijn meestal vrouwen die last hebben van pijn bij het vrijen. Pijn kan ontstaan na een operatie of bevalling, of ten gevolge van ziekte. Ook onderliggende, psychologische problemen, zoals trauma op seksueel gebied, kan pijn bij het vrijen veroorzaken.
 • Erectieproblemen: denk hierbij aan het krijgen of aanhouden van een erectie. Dit hangt vaak samen met een vorm van faalangst. Ook kampen mannen regelmatig met het vroegtijdig klaarkomen.
 • Seksverslaving of hyperseksualiteit: waar de één naar de fles grijpt, gebruikt een ander seks om negatieve emoties uit de weg te gaan. Seksverslavingen zijn vaak het gevolg van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, sociaal isolement of depressie. Bij hyperseksualiteit ben je geobsedeerd door seks en staat dit je dagelijks functioneren in de weg. 
 • Problemen met seksuele oriëntatie of genderdysforie: zowel singles als mensen in een relatie kunnen twijfelen over hun seksuele oriëntatie of hun eigen seksualiteit. Misschien ben je ineens gaan twijfelen of je misschien homoseksueel of lesbisch bent, of heb je het gevoel ‘in het verkeerde lichaam’ te zijn geboren.
 • Parafiele stoornissen: seksuele voorkeuren komen in alle soorten en maten, maar zodra een voorkeur afwijkt van wat als gangbaar wordt beschouwd, spreken we van een parafiele stoornis. Vaak hebben mensen met een parafiele stoornis daar zelf veel last van en schamen ze zich ervoor.

Hoe kies je de beste seksuoloog?

Onze seksuologen zijn ruim ervaren, hebben een achtergrond als psycholoog en hebben een specialisatie op het gebied van seksualiteit. Die expertise is belangrijk, maar nog belangrijker is of jij een fijne klik met de seksuoloog hebt. De gesprekken gaan immers over een intiem onderwerp. Een kennismakingsgesprek is dan ook kosteloos en geheel vrijblijvend. Start vandaag nog met een gratis kennismaking!

Gevolgen seksuele problemen

De gevolgen van onbehandelde, seksuele problemen zijn vaak groot. En dat is onnodig. Niet goed kunnen presteren in bed zorgt voor schaamte en schuldgevoelens, een negatief zelfbeeld en soms zelfs depressie.

Ook hebben problemen met seks bij stellen een weerslag op de relatie. Seks is niet alleen belangrijk voor intimiteit en vertrouwen, maar speelt ook een rol in de kwaliteit van ons functioneren, onze creativiteit en ons geluk.

Hoe werkt therapie bij een seksuoloog?

Je kunt zowel alleen als samen met je partner in therapie bij een seksuoloog. In de gesprekken wordt achterhaald wat de oorzaak van de seksuele problematiek is. Dit kan bijvoorbeeld lichamelijk zijn, psychologisch of relationeel.

Door middel van gesprekstherapie, vaak gecombineerd met opdrachten, wordt aan het verhelpen van de problemen gewerkt. Eventueel kan een seksuoloog je doorverwijzen naar een relatietherapeut, gynaecoloog, androloog of ander medisch specialist.

Vraag een gratis kennismaking aan:

Vraag direct een vertrouwd online gesprek aan met een van onze online psychologen. Wil je meer weten over de kosten voor online therapie? Bekijk dan onze pagina over kosten en vergoedingen. Start met een gratis kennismaking!

  Veel gestelde vragen over seksuologie:

  Praten over seksualiteit of seksuele problemen kan spannend zijn. Daarom bieden we de optie om anoniem te praten met een van onze seksuologen.
  Therapie bij een seksuoloog is geschikt voor individuen of koppels met seksuele problemen of vragen over seksualiteit. Zo kun je onder andere terecht bij een seksuoloog met erectieproblemen, pijn bij het vrijen of verschil in verlangen tussen partners. Je kunt alles bespreken met een seksuoloog; niets is gek.
  Je kunt zowel individueel als samen met een partner terecht bij een seksuoloog. Individuele therapie kan nuttig zijn voor personen die persoonlijke seksuele problemen ervaren, zoals een seksueel trauma, of vragen hebben over seksuele voorkeuren.
  Hallo, hoe kunnen we je helpen?