Expat psycholoog

Verhuizen naar het buitenland is voor velen een droom die uitkomt. Ben jij naar het zonnige zuiden of de andere kant van de wereld vertrokken? Dan heb jij het maar goed voor elkaar! Dat is althans vaak de gedachte bij zowel expats zelf, als het thuisfront.

De realiteit blijkt vaak wat complexer. Een emigratie brengt ingrijpende veranderingen met zich mee.

En eenmaal aangekomen op de plek van bestemming valt niet elke expat direct in een warm bad. En wil je met iemand praten over je problemen, dan weet je wellicht niet goed waar je terecht kunt. Een online expatpsycholoog biedt in zo’n geval uitkomst.

Veel voorkomende expatproblematiek

In je nieuwe leefomgeving moet je vaak helemaal opnieuw beginnen en dat gaat met een hoop stress gepaard. Misschien moet je nog een nieuwe baan zoeken, of ben je als ondernemer onzeker over je financiën.

Het kan zijn dat het aanpassen aan een andere cultuur je veel moeite kost. En je onzeker wordt als je niet goed begrijpt hoe praktische zaken in het buitenland werken. Als je partner en kinderen zijn meeverhuisd, maak je je ook zorgen om hen. Zij gaan misschien wel heel anders met de emigratie om.

Al deze factoren zorgen voor stress, onzekerheid en een verhoogde werkdruk. Daarbij moet je ook nog eens je familie en vrienden in Nederland missen, zeker als je ver weg of in een andere tijdzone woont.

Als je je nog niet echt thuis voelt en geen groot sociaal vangnet hebt, is het lastig die stress en onzekerheid te relativeren. Dit kan resulteren in angst, slaaptekort en depressie. Het kan goed helpen hier met een buitenstaander over te praten.

Online expatpsycholoog

Als je in het buitenland woont, spreek je misschien veel in een andere taal. Maar wanneer het gaat om het bespreken van persoonlijke klachten, doe je dat waarschijnlijk het liefst in het Nederlands. Je kunt je vaak toch het beste uitdrukken in je moedertaal. Met een online psycholoog voor expats is het mogelijk therapie gewoon in het Nederlands te volgen.

Bovendien kan je de behandeling met dezelfde psycholoog voortzetten in het geval dat je weer naar Nederland terugkeert.

De online psychologen voor expats die bij De Online Psycholoog aangesloten zijn, wonen zelf vaak ook in het buitenland. Hierdoor zijn ze ervaringsdeskundige op het gebied van expatproblematiek en kunnen ze zich goed in jouw situatie inleven.

Het is bovendien mogelijk een psycholoog in te schakelen die in jouw tijdzone woont, waardoor het plannen van een gesprek eenvoudig geregeld is.

Therapie bij een psycholoog voor expats

Op basis van het intakegesprek stelt jouw expatpsycholoog een behandelplan op. Hierin staat welke doelen jij graag wilt bereiken, met welke behandelmethoden de psycholoog aan de slag gaat, en hoe lang de behandeling naar schatting gaat duren.

Vaak zijn expats vooral gebaat bij concrete tips en ‘huiswerk’. Praktische coaching kan soms al voldoende zijn om je een duwtje in de goede richting te geven.

Een expatpsycholoog kan je bijvoorbeeld helpen op een productieve wijze met negatieve gedachten, angsten of stress om te gaan. Ook kan aandacht besteed worden aan de manier waarop je praktische problemen kunt aanpakken.

Samen met je online psycholoog bedenk je bijvoorbeeld hoe je nieuwe contacten kunt leggen, werk kunt vinden of oude hobby’s weer kunt oppakken. Het doel is dat jij straks weer lekker in je vel zit en je thuis voelt in je nieuwe woonomgeving.

Vraag een gratis kennismaking aan:

Vraag direct een vertrouwd online gesprek aan met een van onze online psychologen. Wil je meer weten over de kosten voor online therapie? Bekijk dan onze pagina over kosten en vergoedingen. Start met een gratis kennismaking!

    Veel gestelde vragen over therapie voor expats:

    Een emigratie is ingrijpend. Je moet helemaal opnieuw beginnen en dat levert een hoop stress en onzekerheid op. Zonder sociaal vangnet en een echt ‘thuis’ kan dat psychische problemen opleveren. Een expatpsycholoog van De Online Psycholoog kan je hiermee helpen.

    Een psycholoog in je nieuwe thuisland vinden is vaak geen eenvoudige opgave. Zeker niet als je psychische hulp in het Nederlands zoekt. Online therapie bij een Nederlandse psycholoog van De Online Psycholoog is direct geregeld, effectief en altijd dichtbij!

    Het bespreken van persoonlijke, psychische problemen doe je het liefst in je eigen taal. De Online Psycholoog biedt daarom online therapie voor Nederlandse expats. In het Nederlands, met gediplomeerde psychologen die zelf ook expat zijn (geweest). Zo krijg je gerichte, professionele en effectieve hulp.
    Hallo, hoe kunnen we je helpen?