Relatietherapeut

Iedere relatie kent uitdagingen; het hoort er nu eenmaal bij en het is helemaal niet gek. Maar wanneer de liefde verdwenen lijkt, kan professionele begeleiding van een relatietherapeut de oplossing zijn.

Of jullie nu worstelen met communicatieproblemen, vertrouwenskwesties of simpelweg jullie relatie willen verbeteren, de deskundige relatietherapeuten van De Online Psycholoog helpen jou en je partner bij het versterken van jullie relatie.

Wat doet een relatietherapeut?

Lijkt het alsof jullie langs elkaar heen leven? En dit terwijl de liefde er eerst van af spatte? Of blijven jullie hangen in oude conflicten terwijl jullie weten dat dit geen zin heeft? Relatieproblemen kunnen een grote impact hebben op jullie leven. Het zorgt voor stress en emotionele spanning en kan uiteindelijk leiden tot een breuk tussen jou en je partner.

Een relatietherapeut begeleidt individuen en stellen bij het verbeteren van hun relaties en het oplossen van relatieproblemen. Jullie gaan op zoek naar de oorzaken van problemen binnen de relatie en zoeken samen naar een oplossing.

Een relatietherapeut helpt bij:

 • Communicatievaardigheden verbeteren
 • Conflicten oplossen
 • Gezonde grenzen stellen
 • Versterken van de emotionele verbinding
 • Omgaan met verschillen en behoeften binnen een relatie
 • Herstellen van vertrouwen
 • En meer

Waarom een relatietherapeut?

Veel mensen stellen zich deze vraag: waarom zou ik naar een relatietherapeut gaan? Relatiecoaching helpt bij het verbeteren en versterken van relaties; vrijwel iedere relatie kan er baat bij hebben. Toch hoeft er geen specifieke reden te zijn om deze vorm van relatietherapie te volgen. Wanneer je wilt werken aan je relatie, kan een relatietherapeut je ondersteunen.

Ook wanneer er wel relatieproblemen aan de orde zijn, zoals een verminderde intimiteit of communicatieproblemen, kan een relatietherapeut helpen bij het vinden van de oorzaak. Vervolgens gaan jullie samen aan de slag met het oplossen van het probleem.

Voor wie is relatietherapie geschikt?

Relatietherapie is geschikt voor iedereen die aan een relatie wil werken, maar het kan bijzonder nuttig zijn in deze situaties.

 • Communicatieproblemen
 • Herhaalde conflicten
 • Verminderde intimiteit
 • Verschillende behoeften
 • Leren omgaan met stressvolle situaties, zoals financiële problemen
 • Relatie willen verbeteren

Een behandeling bij een relatietherapeut van De Online Psycholoog vindt volledig plaats via het internet. Dit maakt het zeer geschikt voor koppels die in het buitenland wonen, een langeafstandsrelatie onderhouden of een drukke agenda hebben.

Bovendien kun je ook zonder je partner terecht bij een therapeut. Dit kan handig zijn voor als je problemen ervaart die je alleen zelf kunt oplossen.

Hoe ziet een behandeling bij een relatietherapeut eruit?

Willen jij en je partner met een relatiecoach praten? Bij De Online Psycholoog kan het eerste gesprek vaak al binnen 1 à 2 weken plaatsvinden. Je komt namelijk niet op een wachtlijst terecht.

Met verschillende gesprekstechnieken bespreken jullie de problemen in jullie relatie en gaan jullie op zoek naar passende oplossingen. Ook zal een coach vragen stellen die jullie zelf niet zo snel aan elkaar zullen stellen.

De behandeling met een ervaren relatietherapeut vindt volledig plaats via beveiligd beeldbellen. Je kunt dus vanuit je eigen vertrouwde omgeving praten met een professional. Je komt dus ook geen bekenden tegen in de wachtkamer.

Gratis kennismaken met een relatietherapeut

Ben je benieuwd of een relatietherapeut iets voor jou en je partner kan betekenen? Of heb je een vraag voor een van onze relatietherapeuten of -coaches? Vraag hieronder direct een gratis kennismakingsgesprek aan of stel je vraag via het formulier. Dan heb je de eerste stap naar een betere relatie al gezet!

Vraag een gratis kennismaking aan:

Vraag direct een vertrouwd online gesprek aan met een van onze online psychologen. Wil je meer weten over de kosten voor online therapie? Bekijk dan onze pagina over kosten en vergoedingen. Start met een gratis kennismaking!

  Veel gestelde vragen over relatietherapie:

  In veel gevallen komt er een relatiecoach in beeld wanneer er geen grote problemen of conflicten zijn, maar een stel toch graag begeleiding wil bij het versterken van de relatie. Echter, de grens tussen relatietherapie en -coaching is niet strikt gedefinieerd. Tijdens een kennismaking vertellen we je graag meer over de verschillen.
  Ieder stel kan baat hebben bij relatietherapie, ook als er geen relatieproblemen zijn! Relatietherapie is gericht op het verbeteren of gezond houden van de relatie en daardoor geschikt voor iedereen.
  Je kunt zowel terecht bij een relatietherapeut als een relatiecoach met relatieproblemen. Welke therapeut je het beste kan helpen, hangt af van jullie persoonlijke situatie. We vertellen hier graag meer over tijdens de gratis kennismaking.
  Hallo, hoe kunnen we je helpen?