Psycholoog zonder wachtlijst

De wachtlijsten voor psychologische hulp in Nederland zijn een steeds groter wordend probleem. Als je eenmaal besloten hebt om hulp in te schakelen, wil je ongetwijfeld zo snel mogelijk met therapie beginnen. Maar vaak moet je daar nog weken of zelfs maanden op wachten. Zeker in de grote steden wordt je geduld flink op de proef gesteld. Gelukkig heeft De Online Psycholoog geen wachtlijst. Bij ons kun je dus direct terecht.

 • Wanneer het jou uitkomt
 • Alleen internet nodig
 • Professionele GZ-Psychologen
 • Geen wachtlijst
 • Skype, mail, chat of Whatsapp
 • Psycholoog in je eigen taal
 • Vertrouwd online gesprek
 • Waar ook ter wereld

Oorzaken wachtlijsten?

De gemiddelde wachttijd in Nederland voor een psycholoog is momenteel 8 tot 16 weken. En als je een specifieke behandeling nodig hebt, zoals EMDR-therapie, kan dit oplopen tot wel 6 maanden. (Let op: zoals hierboven vermeld hebben wij geen wachtlijst dankzij onze unieke werkwijze! Hierdoor kun je gelijk starten met een kosteloos kennismakingsgesprek). De lange wachttijden in de Nederlandse psychologie zijn ontstaan door een combinatie van factoren:

  • Bezuinigingen: cliënten die voorheen in een instelling werden opgenomen, krijgen door bezuinigingen steeds meer hulp in hun eigen omgeving. Ze komen daardoor bij hulpverleners in de ambulante zorg terecht.
  • Toename van het aantal mensen met psychische klachten: steeds meer mensen krijgen te maken met psychische problemen. Het aantal mensen dat een beroep doet op de
   ambulante zorg neemt daarom tegelijkertijd toe.
  • Administratieve last: psychologen krijgen er steeds meer administratieve taken bij. Hierdoor kunnen ze minder tijd aan cliënten besteden.
  • Tekort aan hulpverleners: te weinig psychologen hebben een vervolgopleiding gevolgd waarmee ze een officiële BIG-registratie krijgen. Hierdoor is een tekort aan professionele psychologen ontstaan.

Sinds 2017 wordt het probleem van de lange wachttijden met de regelmaat van de klok aangekaart. De overheid probeert de situatie dan ook op verschillende manieren te verbeteren. Bijvoorbeeld door de administratieve last te verminderen en budget vrij te maken voor opleidingen. Vooralsnog hebben de maatregelen echter nog onvoldoende effect.

Direct psychologische hulp

Bij De Online Psycholoog kom je niet op een wachtlijst terecht. Wil je direct psychologische hulp, neem dan contact op met onze aanmeldcoördinator. Afhankelijk van je vragen en voorkeuren vindt het eerste kennismakingsgesprek met de aanmeldcoördinator vaak al binnen 1 of 2 dagen plaats. Vervolgens wordt je op basis van je persoonlijkheid, klachten en wensen gekoppeld aan een psycholoog die bij jou past. Met deze psycholoog heb je in de meeste gevallen ook al binnen 3 of 4 dagen een intakegesprek. Indien gewenst, kan dit proces nog verder versneld worden.

Kies je online psycholoog

Psycholoog zonder wachtlijst

Wil je zo snel mogelijk verandering in je situatie? Neem dan contact met ons op. Ook als je al op een wachtlijst staat, kan je bij ons terecht om de tijd te overbruggen. Zo krijg je de hulp die je nodig hebt, op het moment dat je het nodig hebt.

Eerst even kennismaken?

Vraag direct een vertrouwd online gesprek aan met een van onze online psychologen. Wil je meer weten over de kosten voor online therapie? Bekijk dan onze pagina met tarieven & vergoedingen.

  Hoi, Hoe kunnen we je helpen?