Chatten met een psycholoog

Je hebt er ongetwijfeld even over nagedacht voordat je hebt besloten psychologische hulp in te schakelen. Veel mensen vinden het al lastig om met vrienden of familie over problemen te praten, laat staan met een vreemde.

Misschien vind jij het ook wel ongemakkelijk jouw persoonlijke verhaal zomaar met een onbekende te delen. Zo ja, dan is chatten met een psycholoog wellicht iets voor jou.

Waarom chatten met een psycholoog?

Je zit al een tijdje niet lekker in je vel, maar je vindt het lastig om hier met iemand over te praten. De stap om professionele hulp te zoeken is nog iets te hoog. En het liefst praat je ook niet met je vrienden of familie. Wat moet je doen?

Door te chatten met een psycholoog ontvang je professionele begeleiding, zonder dat je fysiek naar een psycholoog hoeft te gaan. Dit kan fijn zijn als je je hart wilt luchten of je gedachten en gevoelens wilt delen zonder je zorgen te maken over de fysieke aanwezigheid van een andere persoon.

Veilig gesprek via beveiligd beeldbellen

Online therapie kun je via verschillende media volgen. Dat is fijn, want iedereen heeft zo z’n eigen voorkeuren. De een vindt (video)bellen prettig, terwijl de ander zijn of haar verhaal misschien beter op papier kan zetten.

Behoor jij tot die laatste categorie? Of vind je het simpelweg prettiger iets meer ‘anoniem’ je verhaal te doen? Kies dan voor online chatten met een psycholoog. Ook dan start je bij ons met een gratis kennismaking! Online praten met een psycholoog is een perfecte manier om problemen te bespreken.

Voordelen problemen bespreken via chatten

 • Het is laagdrempelig: door te chatten voel je je misschien wat minder kwetsbaar dan wanneer je live met een psycholoog (video)belt. Je kunt rustig over je woorden nadenken en hoeft niet bang te zijn tegenover een vreemde in huilen uit te barsten.

 • Je kunt chatten wanneer het jou uitkomt: je kan je verhaal delen op een tijdstip dat voor jou geschikt is. Bijvoorbeeld wanneer je ineens wat kwijt wilt of tot een helder inzicht gekomen bent. Je hoeft dus niet, zoals bij videobellen het geval is, een afspraak te maken en ‘op commando’ op de praatstoel te zitten.

 • Het gesprek is terug te lezen: je kunt de chatgeschiedenis met je psycholoog altijd teruglezen. Zo kun je alles even rustig laten bezinken en op een later tijdstip nog eens naar het gesprek kijken. Hierdoor heb je na een tijdje ook duidelijk inzicht in je vooruitgang!

Chatten met een psycholoog

Bij De Online Psycholoog is het mogelijk om voor therapie via de chat te kiezen. Chatten is een fijne en laagdrempelige manier om je hart te luchten of om advies te vragen. Je kunt je woorden zorgvuldig kiezen en openlijk praten over gevoelige onderwerpen of persoonlijke problemen.

Op basis van een kennismakingsgesprek, waarin je jouw voorkeuren kan toelichten, koppelen we je aan een psycholoog. Deze psycholoog neemt contact met je op, zodat je zo snel mogelijk kunt starten met therapie via de chat. Je mag over alles praten; waar je ook mee zit. Wil je liever e-mailen of beeldbellen? Dat is ook mogelijk.

Vraag een gratis kennismaking aan:

Vraag direct een vertrouwd online gesprek aan met een van onze online psychologen. Wil je meer weten over de kosten voor online therapie? Bekijk dan onze pagina over kosten en vergoedingen. Start met een gratis kennismaking!

  Veel gestelde vragen over chatten met een psycholoog:

  Het is mogelijk om anoniem te chatten met een van onze online psychologen als je dit fijner vindt. Bovendien zullen we jouw gegevens of chatgeschiedenis nooit delen met andere partijen.

  Je chat met een van onze BIG/NIP-geregistreerde psychologen of therapeuten. Deze psychologen zijn universitair opgeleid en hebben ervaring met diverse psychische problemen, zoals stress, angst en depressie.

  Tijdens het kennismakingsgesprek kun je jouw voorkeuren aangeven en bespreek je hoe vaak je kunt chatten met een psycholoog. Dit kan bijvoorbeeld één keer per week zijn, maar ook meerdere keren.
  Hallo, hoe kunnen we je helpen?