Relatietherapie

Soms kun je het idee hebben dat de relatie met je partner altijd maar goed, liefdevol, interessant en spannend moet zijn. En als dat niet (meer) zo is, durven jij en je partner dat misschien niet zo goed toe te geven. Maar liefde is een werkwoord, en dat geldt voor elke relatie! Het is heel normaal als jullie even niet meer zo goed weten hoe jullie aan de liefde kunnen werken. Online relatietherapie biedt in dat geval uitkomst.

  • Wanneer het jou uitkomt
  • Alleen internet nodig
  • Professionele GZ-Psychologen
  • Geen wachtlijst
  • Skype, mail, chat of Whatsapp
  • Psycholoog in je eigen taal
  • Vertrouwd online gesprek
  • Waar ook ter wereld

Wanneer ga je in relatietherapie?

Bij veel koppels sluipt het er langzaam in: jullie hebben het allebei druk, leven steeds meer langs elkaar heen, en komen uiteindelijk tot de conclusie dat jullie er totaal verschillende leefwijzen op nahouden. Misschien hebben jullie wel geprobeerd over de problemen te praten, maar is er vrij weinig veranderd. Of misschien verloopt de communicatie wel problematisch, waardoor elk ‘goed gesprek’ op een conflict uitloopt. Uit elkaar gaan lijkt dan soms de enige optie. Maar als beide partijen bereid zijn verandering in de situatie te brengen, kan relatietherapie jullie weer dichter bij elkaar brengen.

Hoe werkt relatietherapie?

Hoelang jullie ook samen zijn, jullie blijven twee unieke mensen. Jullie denken daarom waarschijnlijk niet overal hetzelfde over en dat is ook niet erg. Zolang jullie maar blijven communiceren. Dat is waar relatietherapie dan ook voornamelijk om draait: communiceren. Tijdens de gesprekken hebben jullie allebei de mogelijkheid jullie verhaal te doen, terwijl de ander luistert. De psycholoog kan jullie situatie als buitenstaander objectief samenvatten en tot bepaalde knelpunten terugbrengen. Dit kan erg verhelderend en confronterend zijn. Vaak gaat het namelijk om veel belangrijkere, meer diepliggende problemen dan zijn of haar sokken die niet in de wasmand liggen.

Kies je online psycholoog

Online relatietherapie

Als jullie aan jullie privacy gehecht zijn, liever niet samen in de wachtkamer bij een psycholoog zitten, of simpelweg een druk leven leiden, is online relatietherapie erg geschikt. De gesprekken vinden plaats via beveiligd beeldbellen en kunnen ingepland worden op het moment van jullie keuze (24/7). Hierdoor kun je de gesprekken voeren vanuit je eigen vertrouwde omgeving. Dit zorgt er veelal voor dat je makkelijker kan ontspannen en over persoonlijke onderwerpen kunt praten.

Eerst even kennismaken?

Vraag direct een vertrouwd online gesprek aan met een van onze online psychologen. Wil je meer weten over de kosten voor online therapie? Bekijk dan onze pagina met tarieven & vergoedingen.

    Hoi, Hoe kunnen we je helpen?