Informatie

Ben je op zoek naar meer informatie over online therapie? Of ben je benieuwd of je een doorverwijzing nodig hebt om met een van onze psychologen te praten?

Op deze pagina delen we alle belangrijke informatie over De Online Psycholoog. We vertellen hoe een behandeling er precies uitziet en je komt alles te weten over de kosten en mogelijke vergoedingen.

Waarom online therapie?

Online therapie is in veel gevallen net zo effectief als reguliere therapie bij een psycholoog op de bank. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om vanuit hun eigen vertrouwde omgeving met een therapeut te praten. Eigenlijk helemaal niet gek, want in je eigen vertrouwde omgeving voel je je meer op je gemak. En dit maakt het eenvoudiger om over moeilijke onderwerpen te praten.

Online therapie is laagdrempelig en geschikt voor iedereen die graag aan zijn of haar mentale gezondheid wil werken. Bovendien kun je ook in het buitenland therapie in je moedertaal volgen. Ontdek alle voordelen van online therapie.

Psycholoog zonder wachtlijst: direct starten

We hebben in Nederland nog altijd te maken met lange wachttijden bij de ggz. De gemiddelde wachttijd bedraagt 3 tot 6 maanden. Wanneer je een specifieke behandeling nodig hebt, moet je in sommige gevallen zelfs 9 maanden wachten. En helaas blijft dit probleem ook de komende jaren nog bestaan.

Wanneer je snel de juiste hulp wilt ontvangen, of de lange wachttijd bij de ggz wilt overbruggen, kun je bij onze online psychologen terecht. Wij werken namelijk zonder wachtlijst. In de praktijk betekent dit dat je behandeling op maat vaak al binnen 1 à 2 weken kan starten.

Zo ziet een online behandeling eruit

Een behandeling bij De Online Psycholoog vindt volledig online plaats via een beveiligde internetverbinding. Wanneer je je aanmeldt via onze website, plannen we eerst een kosteloos kennismakingsgesprek met je in. Tijdens dit gesprek krijg je alvast een beeld van online therapie en kun je uiteraard al je vragen stellen.

Hierna volgt een intakegesprek met een van onze online psychologen. Hierin bespreken we je klachten, verwachtingen en behandelvoorkeuren.

Als je bijvoorbeeld een voorkeur hebt voor een mannelijke of vrouwelijke psycholoog, kun je dit gerust aangeven. Een psycholoog vinden die bij je past wordt zo eenvoudig. Daarnaast houden we rekening met je tijdzone en persoonlijke situatie.

Vervolgens wordt je gekoppeld aan een geschikte psycholoog. Omdat we geen wachtlijst hebben, gebeurt dit direct na het intakegesprek. En dan kan je behandeling vrijwel direct beginnen. De psycholoog stelt een behandelplan op waarin wordt beschreven hoe jullie samen aan de slag gaan.

Heb ik een doorverwijzing nodig?

Voor een behandeling bij een van onze online psychologen heb je geen doorverwijzing van een arts nodig. Je kunt hierdoor direct bij ons starten met een gratis kennismakingsgesprek. We hebben bewust geen contracten met reguliere zorgverzekeraars zodat we de behandeling volledig op maat kunnen vormgeven.

Daarnaast delen we je gegevens niet met derde partijen, zoals de huisarts, zorgverzekeraars of andere hulpverleners. Enkel als we denken dat je baat zou kunnen hebben bij een doorverwijzing zullen we dit met je bespreken.

Kosten en vergoedingen online therapie

Woon of verblijf je in het buitenland? Dan kun je mogelijk in aanmerking komen voor een vergoeding voor online therapie vanuit je internationale zorgverzekering.

We hebben geen contracten met Nederlandse zorgverzekeraars. Hier hebben we bewust voor gekozen en steeds meer psychologenpraktijken in Nederland volgen dit voorbeeld. Aangezien we geen contracten hebben met zorgverzekeraars, stelt dit ons in staat om te werken zonder wachtlijsten en verwijzing van je huisarts. Daarnaast worden we niet geforceerd om een diagnose te stellen, hoeven we je gegevens niet te delen met derden en kunnen we een behandeling volledig op maat aanbieden.

De kosten voor een therapiesessie van 45 minuten bij De Online Psycholoog bedragen €95,- euro. Kies je voor therapie gezamenlijk met je partner? Dan bedragen de kosten €125,- per sessie van 60 minuten. Je ontvangt altijd een behandeling op maat en het is mogelijk om de behandeling tussentijds te beëindigen.

Start met een vrijblijvend gesprek

Wil je meer informatie over online therapie? Of heb je een vraag voor een van onze online psychologen? Start dan met een gratis kennismakingsgesprek! Onze psychologen zijn BIG- en/of NIP-geregistreerd en hebben ervaring met diverse psychische problemen, waaronder burn-out, depressie en angststoornissen. Stel je vraag aan een van onze psychologen via het onderstaande formulier of vraag direct een gratis kennismaking aan.

Vraag een gratis kennismaking aan:

Vraag direct een vertrouwd online gesprek aan met een van onze online psychologen. Wil je meer weten over de kosten voor online therapie? Bekijk dan onze pagina over kosten en vergoedingen. Start met een gratis kennismaking!

  Veel gestelde vragen over online therapie:

  Er zijn geen wachttijden bij De Online Psycholoog. Dit betekent dat je direct terecht kunt bij een van onze psychologen. Binnen 1 week kan je al starten met je behandeling.
  Online therapie is geschikt voor iedereen die graag over psychische problemen wil praten vanuit zijn/haar eigen vertrouwde omgeving. Daarnaast is het extra handig voor mensen die in het buitenland wonen, een drukke agenda hebben of personen met een beperkte mobiliteit.
  Het is mogelijk om individuele en gezamenlijke therapie te volgen. Je kunt dus zowel alleen als samen met je partner of gezin bij De Online Psycholoog terecht.
  Voor online therapie heb je enkel een stabiele internetverbinding nodig. Zorg dat je in een rustige omgeving zit waarin je openlijk kunt praten.
  Je kunt altijd stoppen met je behandeling, ook wanneer er nog therapiesessies gepland staan.
  Hallo, hoe kunnen we je helpen?