Kinderpsycholoog

Opgroeien is niet altijd even gemakkelijk. Ook kinderen en jongeren kunnen daarom bij een psycholoog terecht. Bijvoorbeeld bij gedrag- of leerproblemen of andere ontwikkelingsproblematiek. Een kinderpsycholoog heeft een postuniversitaire specialisatie afgerond en is daarmee expert op het gebied van kinder- en jeugdpsychologie. Ook ouders of verzorgers kunnen met vragen bij een kinderpsycholoog terecht.

 • Wanneer het jou uitkomt
 • Alleen internet nodig
 • Professionele GZ-Psychologen
 • Geen wachtlijst
 • Skype, mail, chat of Whatsapp
 • Psycholoog in je eigen taal
 • Vertrouwd online gesprek
 • Waar ook ter wereld

Wanneer naar een kinderpsycholoog?

Tijdens het opgroeien van je kind, kan van alles anders lopen dan verwacht. Zowel fysiek als mentaal ontstaan soms problemen die op het hele gezin van invloed kunnen zijn. Je kunt voor uiteenlopende problemen met de ontwikkeling van je kind bij een kinderpsycholoog aankloppen.

 • Je kind is ineens erg actief en druk of heeft last van woedeaanvallen.
 • Je kind is ineens erg stil, somber of angstig of piekert veel.
 • Je kind heeft problemen met eten of slapen.
 • Je kind heeft concentratieproblemen en presteert minder goed op school.
 • Je hebt zelf vragen over de opvoeding of ontwikkeling van je kind.

Intakegesprek bij een kinderpsycholoog

Maak je je zorgen, maak dan gerust een afspraak voor een intakegesprek bij een kinderpsycholoog. De kinderpsycholoog bekijkt dan de hele situatie van het kind en probeert in kaart te brengen wat er speelt. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan de ouders, eventuele broertjes en zusjes of andere familieleden: het zogenaamde ‘systeem’ van het kind. In overleg met de ouders of verzorgers wordt vastgesteld op welk vlak extra hulp of ondersteuning nodig is.

Kies je online psycholoog

Therapie bij kinderpsycholoog

De problematiek van het kind kan psychisch of emotioneel van aard zijn, maar kan ook te maken hebben met fysieke, sociale of relationele factoren. De kinderpsycholoog probeert te ontrafelen wat de onderliggende oorzaak van een probleem is. Misschien is er sprake van veel spanning binnen het gezin of op school, of is onlangs veel in het leven van het kind veranderd. Een kinderpsycholoog kan ook diagnoses stellen, bijvoorbeeld voor ontwikkelingsstoornissen als ADHD en autisme, of psychische problemen als depressie en trauma.

Tijdens de therapie staat het kind zoveel mogelijk centraal. Door middel van gesprekken en opdrachten vogelen de kinderpsycholoog en het kind samen uit waar zich problemen voordoen en waarom. Ook kunnen vragenlijsten en ander psychodiagnostisch materiaal worden gebruikt. Wanneer nodig worden ouders of verzorgers ook bij de therapie betrokken. Als ouder kun je sowieso altijd bij de kinderpsycholoog terecht voor advies.

Kinderpsycholoog online

Kan dit ook online? Absoluut. Het is voor veel kinderen en gezinnen zelfs extra praktisch om therapie vanuit huis te volgen. Ook is een online kinderpsycholoog een uitkomst voor gezinnen die in het buitenland wonen. Zo kan je kind gewoon bij een Nederlandssprekende psycholoog terecht. Een kennismakingsgesprek is altijd kosteloos en vrijblijvend. Neem dus gerust contact op voor meer informatie over wat onze kinderpsycholoog voor jouw kind kan betekenen.

Eerst even kennismaken?

Vraag direct een vertrouwd online gesprek aan met een van onze online psychologen. Wil je meer weten over de kosten voor online therapie? Bekijk dan onze pagina met tarieven & vergoedingen.

  Hoi, Hoe kunnen we je helpen?