Problemen bespreken

Loop je al een tijdje rond met psychische klachten? Dan kan je baat hebben bij het online bespreken van deze klachten met een psycholoog. Het maakt niet uit wat je klachten zijn, of hoe ‘erg’ de problemen zijn waar je mee te maken hebt. Soms kun je je verhaal niet goed kwijt in je eigen sociale kring, of heb je behoefte aan het advies van een buitenstaander. Het kan dan erg effectief zijn de psychische problemen met een psycholoog te bespreken.

  • Wanneer het jou uitkomt
  • Alleen internet nodig
  • Professionele GZ-Psychologen
  • Geen wachtlijst
  • Skype, mail, chat of Whatsapp
  • Psycholoog in je eigen taal
  • Vertrouwd online gesprek
  • Waar ook ter wereld

Psychische problemen bespreken

Misschien heb je het idee dat een psycholoog alleen bedoeld is voor mensen die compleet met zichzelf in de knoop zitten. Maar dat is helemaal niet het geval. Een psycholoog kan ook ‘kleinere’ psychische klachten met je bespreken. Hierdoor krijg je een nieuwe kijk op bestaande problemen, leer je onderliggende gedragspatronen te herkennen en ontwikkel je manieren om vergelijkbare situaties in de toekomst aan te pakken.

Hoe doet een psycholoog dat?

Een psycholoog kan natuurlijk niet je gedachten lezen of een oplossing voor al je problemen aandragen. In plaats daarvan geeft een psycholoog je stof tot nadenken (of zelfs praktische huiswerkopdrachten) waarmee je zelf tot nieuwe inzichten komt. Hij of zij stelt je vragen over je persoonlijkheid, gedachten en emoties. Als buitenstaander ziet een psycholoog vaak waar de spreekwoordelijke schoen wringt. Ogenschijnlijk onsamenhangende problemen kunnen daardoor vaak worden teruggebracht tot één onderliggend probleem. Hierdoor weet jij precies waar je aan moet werken en krijg je de mogelijkheid de psychische klachten aan te pakken.

Kies je online psycholoog

Online gesprekken

Het bespreken van psychische problemen is niet altijd even makkelijk. Een psycholoog kan je pas goed helpen als je geen informatie achterhoudt, en je volledige verhaal vertelt. Het is daarom van belang dat je je tijdens de gesprekken op je gemak voelt. Wellicht helpt het jou om je problemen online te bespreken. Je hoeft hiervoor de vertrouwde omgeving van je eigen huis niet te verlaten, waardoor je meer ontspannen bent.

Bij De Online Psycholoog proberen we je bovendien altijd in contact te brengen met een psycholoog die bij jouw wensen en voorkeuren aansluit. Mocht je toch geen klik hebben met je therapeut, dan kan je dat natuurlijk altijd aangeven! Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij zo effectief en prettig mogelijk online met een psycholoog over je problemen kunt praten.

Eerst even kennismaken?

Vraag direct een vertrouwd online gesprek aan met een van onze online psychologen. Wil je meer weten over de kosten voor online therapie? Bekijk dan onze pagina met tarieven & vergoedingen.

    Hoi, Hoe kunnen we je helpen?