Online praten

We zijn tegenwoordig allemaal steeds meer online te vinden. We onderhouden contacten online, werken online, en spenderen vrije tijd online. Het is daarom logisch dat we ook online praten over de uitdagingen of problemen waar we tegenaan lopen.

En misschien gaat dat online soms zelfs wel makkelijker dan offline. Om die reden biedt De Online Psycholoog professionele psychologische hulp online aan.

Online praten met een psycholoog

De stap richting therapie wordt niet door iedereen even gemakkelijk gezet. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je het lastig vindt met een vreemde over je situatie te praten. Of misschien weet je niet goed voor welke psycholoog je moet kiezen.

Wellicht woon je in het buitenland, maar wil je graag hulp in het Nederlands. Wat jouw situatie ook is, De Online Psycholoog maakt het inschakelen van hulp zo laagdrempelig mogelijk. Door voor online therapie te kiezen, heb je altijd eenvoudig toegang tot een psycholoog die bij jou past.

Hoe werkt het?

Op basis van een intakegesprek stelt de psycholoog een individueel behandelplan op. Hierin staat onder andere wat het doel van de behandeling is, welke methoden gebruikt gaan worden, en hoeveel sessies de psycholoog verwacht nodig te hebben.

Net als bij een ‘offline’ psycholoog focust de behandeling vervolgens veelal op het herkennen van gedachten- en gedragspatronen. Hierdoor krijg je stap voor stap inzicht in je klachten en grip op je situatie.

Je kunt er bij ons ook voor kiezen om online te chatten met een psycholoog om je problemen te bespreken

Voordelen van praten met een online psycholoog

 • Comfortabel: je hoeft niet in de wachtkamer van een praktijk op je beurt te wachten. In plaats daarvan kun je de gesprekken gewoon vanuit de vertrouwde omgeving van je eigen huis voeren. Dit zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt. En dat heeft een positief effect op de therapie.

 • Laagdrempelig: als je aan je privacy gehecht bent en liever wat meer anoniem blijft, kan je ook online ‘praten’ via e-mail of chat.

 • Praktisch: waar je je ook bevindt, je hebt altijd toegang tot therapie. Handig als je veel reist of in het buitenland woont. Of als je om wat voor reden dan ook niet in staat bent de deur uit te gaan.

 • Snel: Je hebt geen doorverwijzing van je huisarts nodig en De Online Psycholoog heeft geen wachtlijst. Je kunt dus onmiddellijk bij een psycholoog terecht.

 • Individueel: we hebben een groot aantal psychologen in dienst, met elk hun eigen expertise en behandelmethoden. Wij koppelen jou aan een psycholoog die ervaring heeft met jouw specifieke klachten en die bij jouw voorkeuren aansluit. Is er toch geen klik? Dan kan je altijd eenvoudig van psycholoog wisselen.

Vraag een gratis kennismaking aan:

Vraag direct een vertrouwd online gesprek aan met een van onze online psychologen. Wil je meer weten over de kosten voor online therapie? Bekijk dan onze pagina over kosten en vergoedingen. Start met een gratis kennismaking!

  Veel gestelde vragen over online praten:

  Je kunt online praten met een psycholoog over je mentale problemen. Ook als je enkel een luisterend oor zoekt, kun je bij onze therapeuten terecht.

  Bij De Online Psycholoog is het mogelijk om anoniem te praten met een psycholoog. Zo maken we het inschakelen van professionele hulp zo laagdrempelig mogelijk.

  Er zijn diverse onderzoeken geweest naar de effectiviteit van online therapie. Daaruit bleek dat online therapie in veel gevallen net zo effectief kan zijn als reguliere therapie bij een psycholoog op de bank.

  Hallo, hoe kunnen we je helpen?