Psychologen

Er zijn diverse soorten psychische problemen; deze vergen ieder een unieke aanpak. Om deze reden zijn er bij De Online Psycholoog psychologen en therapeuten aangesloten met diverse specialisaties, zoals een relatietherapeut, seksuoloog of een psycholoog gespecialiseerd in burn-out of depressie.

Het vinden van een psycholoog die ervaring heeft met jouw specifieke problemen is belangrijk voor de effectiviteit van de therapie. Een goede match tussen jou en de behandelaar kan namelijk leiden tot betere resultaten.

Door middel van het gratis kennismakingsgesprek zorgen wij ervoor dat je gekoppeld wordt aan de juiste psycholoog. En mocht achteraf toch blijken dat je liever met een andere psycholoog aan de slag gaat, is dat ook geen enkel probleem.

Specialisaties van onze psychologen

Het team van De Online Psycholoog bestaat uit psychologen met verschillende achtergronden en specialisaties. Alle psychologen zijn universitair opgeleid, hebben minstens drie jaar relevante werkervaring en zijn vaak NIP en/of BIG-geregistreerd. Dankzij ons uitgebreide team van psychologen zijn wij in staat om mensen met diverse klachten effectief te ondersteunen, ook in andere talen. 

Bedrijfspsycholoog

1 op de 5 werknemers krijgt te maken met psychische klachten. Een bedrijfspsycholoog zorgt ervoor dat deze werknemers de juiste hulp ontvangen, zowel preventief als curatief. Onze online bedrijfspsychologen ondersteunen werkenden bij diverse klachten, zoals stress en burn-out. We kijken niet alleen naar wat er op het werk gebeurt, maar ook naar wat er in het privéleven speelt.

Expat psycholoog

Voor mensen die naar een ander land zijn verhuisd, is er een speciale expat psycholoog. Een expat psycholoog biedt ondersteuning aan expats die worstelen met persoonlijke problemen, zoals eenzaamheid, stress en culturele aanpassingen. Expat psychologen wonen vaak zelf ook in het buitenland en kunnen zich hierdoor goed inleven in jouw situatie. 

GZ-psycholoog

Een GZ-psycholoog is een geregistreerd psycholoog met een specialisatie in het diagnosticeren en behandelen van mensen met mentale problemen. GZ-psychologen hebben brede kennis over verschillende soorten psychische problemen, zoals depressie, angststoornissen en trauma. Bij De Online Psycholoog zijn ook verschillende GZ-psychologen aangesloten.

Kinderpsycholoog

Een kinderpsycholoog richt zich op de mentale gezondheid van kinderen en jongeren. Door middel van bepaalde behandelmethoden biedt een kinderpsycholoog ondersteuning aan kinderen en hun families bij mentale uitdagingen, trauma’s of gedragsproblemen. Daarnaast kunnen ook ouders of verzorgers met vragen bij een kinderpsycholoog terecht.

Orthopedagoog 

Ben je bezorgd over de ontwikkeling of het gedrag van je kind? Dan kun je bij een orthopedagoog terecht. Een orthopedagoog is gespecialiseerd in het gedrag, ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren. Je kunt bij een online orthopedagoog terecht in verschillende situaties, waaronder ADHD, autisme, leerproblemen en hoogbegaafdheid.

Online psychiater

Een online psychiater is officieel een arts en mag medicatie voorschrijven bij complexe psychische problemen of aandoeningen. Een psycholoog gebruikt voornamelijk gesprekstherapie, terwijl bij een psychiater de nadruk ligt op medicatie. Een behandeling start in de meeste gevallen bij een psycholoog. Deze kan je vervolgens doorverwijzen naar een psychiater.

Psychotherapeut 

Een psychotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met diverse psychische problemen, waaronder angst- en stemmingsstoornissen en persoonlijkheidsproblemen. Tijdens psychotherapie spelen gesprekken een centrale rol. Tijdens een afspraak met een psychotherapeut praat je voornamelijk over je gevoelens, klachten of uitdagingen. 

Sociaal psycholoog

Als je moeite hebt met het aangaan van sociale relaties, kan een sociaal psycholoog je helpen. Een sociaal psycholoog helpt je bij het verbeteren van sociale vaardigheden door middel van vaardigheidstrainingen, interventies en groepstherapie. Onze online psychologen bieden een vertrouwelijke omgeving waarin je openlijk over je ervaringen kunt praten. 

Relatietherapeut 

Heb je het gevoel dat jij en je partner langs elkaar heen leven? Of loopt de communicatie stroef en lijken gesprekken vaak te eindigen in discussies? Een relatietherapeut helpt jullie weer nader tot elkaar te komen. Door middel van gesprekken en oefeningen worden onderliggende problemen blootgelegd en gaan jullie samen werken aan het verbeteren van de relatie.

Seksuoloog

Wanneer je te maken hebt met seksuele problemen of uitdagingen kom je bij een seksuoloog terecht. Deze psycholoog weet alles over problemen met seks en seksualiteit. Je hoeft je dus nergens voor te schamen. Zo kun je onder andere bij een seksuoloog terecht met erectieproblemen, verschil in verlangen en een seksverslaving.

Welke psycholoog heb ik nodig?

Er zijn verschillende soorten psychologen en behandelmethodes. Dit kan het lastig maken om te bepalen welke psycholoog je nodig hebt. Zodoende starten wij bij De Online Psycholoog altijd met een gratis kennismakingsgesprek.

In dit gesprek bespreken we samen met jou welke type psycholoog het beste bij jou zou passen qua problematiek, achtergrond en eventuele voorkeuren. Zo zorgen we ervoor dat je gekoppeld wordt aan een psycholoog die ervaring heeft met jouw klachten en situatie.

Maar het is ook belangrijk dat je een klik hebt met je psycholoog. Het succes van de behandeling ligt namelijk voor een groot deel aan de klik tussen jou en de behandelaar. Daarom besteden we veel aandacht aan de match tussen jou en de psycholoog. Bovendien kun je altijd wisselen van psycholoog tijdens de behandeling, mocht je toch geen klik ervaren.

Behandelingen bij onze psychologen

Wanneer je bij de juiste psycholoog terecht bent gekomen, wordt er een behandelplan op maat gemaakt. Iedereen is uniek en online therapie vergt dan ook een persoonlijke aanpak. Onze psychologen hebben ervaring met diverse behandelmethoden, zoals CGT (Cognitieve Gedragstherapie), EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en Mindfulness.

Welke therapievorm het beste bij jou past, hangt af van jouw situatie, klachten en jouw eigen voorkeur. Tijdens de gratis kennismaking geven we je graag advies over welke behandeling het meest effectief voor jou zou kunnen zijn.

De meest voorkomende behandelmethodes van onze psychologen:

Kennismaken met onze psychologen

Wil je meer weten over de specialisaties van onze online psychologen? Of weet je niet goed welke psycholoog het beste aansluit bij jouw klachten of situatie? Vraag een vrijblijvend gesprek aan met een van onze online psychologen. Tijdens dit gesprek vertellen we je meer over onze werkwijze en kun je de voordelen van online therapie alvast ervaren.

Vraag een gratis kennismaking aan:

Vraag direct een vertrouwd online gesprek aan met een van onze online psychologen. Wil je meer weten over de kosten voor online therapie? Bekijk dan onze pagina over kosten en vergoedingen. Start met een gratis kennismaking!

  Veelgestelde vragen over onze psychologen:

  Een psycholoog heeft een universitaire opleiding in psychologie gedaan en behandelt diverse psychische problemen. Een psychiater is een medisch arts die gespecialiseerd is in de behandeling van psychische aandoeningen. Een psychiater mag hierdoor medicijnen voorschrijven wanneer er sprake is van complexe psychische problemen of stoornissen; een psycholoog mag dit niet.
  Er zijn diverse soorten psychologen voor verschillende psychische problemen, zoals angst, depressie of relatieproblemen. Tijdens de gratis kennismaking kunnen we je adviseren over welke psycholoog het beste bij jouw wensen en behoeften aansluit.

  Je hebt altijd de mogelijkheid om je eigen behandelaar te kiezen. Bij De Online Psycholoog kun je een psycholoog kiezen waarbij je je op je gemak voelt en die ervaring heeft met jouw specifieke situatie.

  Mocht je vervolgens toch geen klik ervaren met de online psycholoog, voel je dan vrij dit aan te geven en samen zullen we kijken naar een andere geschikte collega.

  Hallo, hoe kunnen we je helpen?