Bedrijfspsycholoog

Psychische klachten komen bij 1 op de 5 werkenden voor; dit komt neer op 20% van jouw werknemers. Door jouw medewerkers de juiste psychische hulp te bieden, creëer je een gezonde werkomgeving en verlaag je de kans op ziekteverzuim. Wist je dat het aantal verzuimdagen als gevolg van psychische klachten bijna 57 dagen per jaar is? En een verzuimdag kost je gemiddeld zo’n 250 euro. Wanneer je preventieve hulp biedt, kun jij uitval door mentale klachten terugdringen.

Hoe eerder je de juiste hulp biedt, hoe lager de kans is op langdurig ziekteverzuim. Het kan daarom voor jou als werkgever een stuk voordeliger zijn om te investeren in de juiste psychische zorg. Jouw medewerkers zijn bij De Online Psycholoog in goede handen. Door middel van beveiligde videogesprekken bieden onze bedrijfspsychologen de juiste hulp, en dit zonder lange wachttijden.

Focus op het mentale welzijn van medewerkers

Eén op de zeven werkenden heeft last van burn-out klachten. Dit zijn maar liefst 1.3 miljoen Nederlanders. Veel voorkomende psychische aandoeningen zijn stress en burn-out, maar ook angststoornissen en stemmingsstoornissen komen veel voor onder werknemers. Deze klachten kunnen leiden tot hoge verzuimcijfers. Door medewerkers de juiste psychische hulp te bieden, zowel preventief als curatief, kunnen problemen snel en effectief worden aangepakt. Dit leidt niet alleen tot een lagere kans op verzuim, maar ook creëer je een gezondere werkomgeving en een gevoel van waardering en betrokkenheid bij medewerkers.

Voordelen bedrijfspsycholoog van De Online Psycholoog

Wanneer je een bedrijfspsycholoog van De Online Psycholoog inschakelt, worden jouw medewerkers geholpen via online (video)gesprekken. Dit betekent dat de werknemers die psychische hulp nodig hebben vanuit hun eigen huis of op het werk gesprekken kunnen voeren met een gecertificeerde bedrijfspsycholoog.

 • Erkende bedrijfspsychologen

De bedrijfspsychologen van De Online Psycholoog zijn erkend en ervaren. Ons team bestaat uit psychologen met diverse specialiteiten.

 • Geen wachtlijst

Wij hanteren geen wachtlijst. Hierdoor kunnen jouw medewerkers altijd snel bij ons terecht. Een gesprek kan dezelfde dag nog ingepland worden.

 • Diverse effectieve behandelmethodes

Uit onderzoek is gebleken dat online therapie net zo effectief is als fysieke psychische hulp. Onze behandelmethoden zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en bewezen effectief.

 • Altijd bereikbaar

De medewerkers hebben altijd toegang tot hulp van onze bedrijfspsychologen. Het is mogelijk om zelf sessies in te plannen, dit kan zowel overdag als `s avonds.

Hoe werkt het?

Wil je langdurig ziekteverzuim zo veel mogelijk beperken? Jouw werknemers zijn bij ons in goede handen. Aangezien we geen wachtlijst hebben, garanderen we een snelle intake van jouw werknemer. Hij/zij kan vaak al binnen één week terecht voor online therapie.

Wil je een bedrijfspsycholoog inschakelen? Neem dan gerust contact met ons op. Vervolgens sturen we jou een voorstel dat precies aansluit bij de wensen en behoeften van jouw bedrijf. Door middel van een intakegesprek brengen wij de situatie van jouw werknemer in kaart. Vervolgens kiezen wij een geschikte bedrijfspsycholoog, uiteraard houden we hierbij rekening met de wensen van de werknemer.

Waarvoor kun je bij De Online Psycholoog terecht?

Onze bedrijfspsychologen schakel je in voor preventieve en curatieve behandelingen. We bieden onder andere therapie als een medewerker is uitgevallen door psychische klachten. Maar ook kunnen de werknemers bij ons terecht bij tekenen van te veel stress of een angststoornis. Door vroegtijdig hulp te bieden, kan verzuim worden teruggedrongen. Maar ook kan psychische hulp bijdragen aan het verhogen van werkprestaties en het verbeteren van het mentale welzijn van een persoon.

Bovendien is een groot deel van het ziekteverzuim niet-werkgerelateerd. Een bedrijfspsycholoog ondersteunt werknemers bij werkgerelateerde klachten, maar ook bij problemen of moeilijkheden in het privéleven. We kijken niet alleen wat er op het werk afspeelt, maar ook wat er daarbuiten gebeurt.

Een bedrijfspsycholoog behandelt diverse klachten, zoals stress en burn-out. Welke behandelmethode zij daarvoor gebruiken hangt af van de specifieke situatie. Onze bedrijfspsychologen zijn gespecialiseerd in de volgende therapievormen:

Bedrijfspsycholoog zonder wachtlijst: neem contact op

Onze bedrijfspsychologen zorgen ervoor dat jouw medewerkers de juiste psychologische hulp ontvangen. Een aantal therapiesessies kan al voor een wereld van verschil zorgen. Neem contact met ons op voor meer informatie. Samen bespreken we welke hulp het beste is voor jouw werknemers. Daarnaast is het ook mogelijk om een gratis kennismakingsgesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek kun jij al jouw vragen stellen en kennis maken met een van onze psychologen. Meer weten over de kosten van online therapie? Bekijk dan onze pagina over tarieven en vergoedingen.

Vraag een gratis kennismaking aan:

Vraag direct een vertrouwd online gesprek aan met een van onze online psychologen. Wil je meer weten over de kosten voor online therapie? Bekijk dan onze pagina over kosten en vergoedingen. Start met een gratis kennismaking!

  Veel gestelde vragen over de bedrijfspsycholoog:

  De kosten van een bedrijfspsycholoog van De Online Psycholoog wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Online therapie wordt namelijk (nog) niet vergoed door zorgverzekeraars. Hierdoor kunnen wij hulp op maat bieden zonder dat er een doorverwijzing van de huisarts nodig is. De behandeling kan direct starten en wij delen geen gegevens met derden.

  Bovendien zijn we altijd transparant over de kosten. We brengen een vast tarief per sessie in rekening. Je betaalt alleen voor de sessies die ook echt nodig zijn en zit niet vast aan een abonnement.

  Aangezien wij geen wachtlijst hanteren, kunnen jouw werknemers vaak al binnen één week starten met een passende behandeling.
  Een behandeling bij een online psycholoog werkt vrijwel hetzelfde als een behandeling bij een reguliere psycholoog. Het enige verschil is dat de cliënt therapie kan volgen vanuit zijn of haar eigen vertrouwde omgeving. Op basis van een kennismakingsgesprek wordt iemand met psychische klachten aan een psycholoog gekoppeld. Vervolgens wordt er een gepersonaliseerd behandelplan opgesteld.
  Hallo, hoe kunnen we je helpen?