Psycholoog ggz

De geestelijke gezondheidszorg in Nederland heeft het doel psychische aandoeningen te voorkomen, te behandelen en te genezen.

  • Wanneer het jouw uitkomt
  • Alleen laptop & internet nodig
  • Professionele GZ-Psychologen
  • Skype, mail, chat of Whatsapp
  • Psycholoog in je eigen taal
  • Vertrouwd online gesprek

GGZ Nederland

Binnen GGZ Nederland bestaan verschillende lagen of ‘lijnen’, die van elkaar verschillen door de intensiteit van de zorg die ze verlenen. De eerste lijn bestaat bijvoorbeeld uit je huisarts, een maatschappelijk werker en de psycholoog die bij jouw huisartsenpraktijk is aangesloten. Deze hulp is snel en toegankelijk, maar niet erg gespecialiseerd. Voor tweedelijnzorg verwijst je huisarts je door naar een ggz-instelling. Hier bieden psychologen en psychiaters meer specialistische behandelingen. Complexe of zeldzame psychische aandoeningen krijgen tot slot hoogspecialistische zorg bij een TOPggz-afdeling.

Gz-psychologen

De titel van psycholoog is in Nederland geen beschermde titel, dat van gz-psycholoog wel. Een psycholoog mag de beroepstitel van gz-psycholoog enkel gebruiken als hij of zij een universitaire studie in de psychologie en een postdoctorale beroepsopleiding van twee jaar heeft afgerond. Daarmee kan een gz-psycholoog binnen alle afdelingen van de ggz aan de slag. Met een inschrijving in het BIG-register valt de psycholoog onder het tuchtrecht voor medische zorg.

Kies je online psycholoog

De Online Psycholoog

Alle psychologen bij De Online Psycholoog zijn ruim ervaren en NIP en/of BIG-geregistreerd. Zo hebben we verschillende Gz-psychologen, Psychotherapeuten en Klinisch Psychologen binnen ons team. Al onze psychologen hebben veel ervaring in de geestelijke gezondheidszorg en zijn gespecialiseerd in specifieke psychische aandoeningen. Voor online therapie bij een van onze psychologen heb je geen verwijzing van je huisarts nodig. Daarmee maken wij specialistische hulp, gericht op jouw individuele problematiek, toegankelijk en direct beschikbaar.

Eerst even kennismaken?

Vraag direct een vertrouwd online gesprek aan met een van onze online psychologen. Wil je meer weten over de kosten voor online therapie? Bekijk dan onze pagina met tarieven & vergoedingen.

    Hoi, Hoe kunnen we je helpen?