Online therapie

De stap om hulp in te schakelen is niet altijd even gemakkelijk gezet. Misschien ben je bang dat jouw situatie niet ‘erg’ genoeg is, zie je jezelf niet graag in de wachtkamer van een psycholoog zitten. Of misschien weet je helemaal niet waar je hulp moet zoeken omdat je in het buitenland woont. De Online Psycholoog biedt in dit soort situaties dé oplossing in de vorm van online therapie.

Is online therapie geschikt voor jou?

De Online Psycholoog maakt psychologische hulp laagdrempelig. Zo is de behandeling volledig locatie-onafhankelijk. Als je veel van huis bent voor je werk, een druk schema hebt, de deur liever niet uit gaat of niet uit kan, is online therapie een uitkomst!

Vanuit je eigen vertrouwde omgeving voel je je bovendien vaak vrijer om over je klachten of problemen te praten. Het maakt dus totaal niet uit waar je bent. Misschien reis je wel veel of woon je in het buitenland. Via De Online Psycholoog kan jij therapie volgen in je eigen taal waar en wanneer jij maar wilt.

Ben je expat en zijn jouw problemen gerelateerd aan het wonen in een ander land? Veel van onze psychologen wonen zelf ook in het buitenland en kunnen zich dus goed in jouw situatie verplaatsen. Ook maakt het niet uit in welke tijdzone je je bevindt aangezien we 24/7 gesprekken kunnen aanbieden. Start bij ons met een gratis kennismaking!

Verschillende soorten online therapie

Onze online psychologen hebben ervaring met diverse therapievormen. Deze therapieën zijn bewezen effectief bij verschillende soorten klachten, zoals stress, depressie, burn-out en angst. Afhankelijk van je persoonlijke klachten, voorkeuren en behoeften wordt de therapievorm gekozen die het meest geschikt is voor jou. 

Cognitieve gedragstherapie (CGT):

CGT is de meest onderzochte vorm van therapie en wordt ingezet bij vrijwel alle psychische klachten. Deze vorm van therapie is gericht op het doorbreken van negatieve denk- en gedragspatronen.

EMDR-therapie:

Eye Movement Desensitization and Reprocessing wordt voornamelijk ingezet bij de behandeling van trauma en PTSS. 

Acceptance and Commitment Therapy (ACT):

ACT focust zich op het accepteren van gedachten of emoties. Het wordt vooral ingezet bij stress, depressie, burn-out en angst.

Relatietherapie:

Tijdens relatietherapie worden problemen met je relatie of gezin aangepakt. Onze psychologen gebruiken onder andere Emotionally Focused Therapy (EFT) voor het verbeteren van relaties.

Schematherapie:

Schematherapie is gericht op het herkennen en veranderen van patronen die in je kindertijd zijn ontstaan. Gebeurtenissen uit je jeugd kunnen namelijk een grote invloed hebben op je huidige leven.

HSP therapie:

HSP therapie, oftewel therapie voor hoogsensitieve personen, is specifiek ontworpen voor mensen met HSP. Het biedt ondersteuning wanneer hoogsensitiviteit je in de weg zit. 

Psychotherapie:

Psychotherapie is effectief bij verschillende soorten problemen, zoals angst en depressie. Bij deze vorm van therapie staan gesprekken over je gedachten en emoties centraal.

PTSS therapie:

Voor de behandeling van PTSS wordt vaak EMDR-therapie ingezet, maar er zijn ook andere behandelmethoden, zoals exposure therapy. 

Systeemtherapie:

Tijdens systeemtherapie ligt de focus op relaties en systemen, zoals je partner, gezin of familie. Systeemtherapie wordt vaak gebruikt bij relatieproblemen en gezinsconflicten. 

Onze online psychologen

De bij ons aangesloten professionals zijn ruim ervaren BIG en/of NIP-geregistreerd psychologen. Ze hebben ervaring met een breed scala aan behandelmethoden. Zoals verschillende gesprekstechnieken, CGT (Cognitieve Gedragstherapie), ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

Vaak wordt, afhankelijk van wat jij nodig hebt, een combinatie van behandelmethoden gebruikt. Ook (life)coaching behoort tot de mogelijkheden. Veel van onze psychologen wonen in het buitenland. Hierdoor kunnen we 24/7 gesprekken aanbieden en therapie in veel verschillende talen aanbieden.

Hoe werkt online therapie?

Als je contact met ons opneemt, plannen we allereerst een kosteloos kennismakingsgesprek met je in. In dit gesprek bespreken we je klachten en specifieke voorkeuren voor de behandeling.

Als je bijvoorbeeld het liefst met een mannelijke of juist vrouwelijke psycholoog praat, kan je dat gerust aangeven. Ook houden we rekening met je tijdzone en de behandelmethodes die voor jou geschikt zijn.

Op basis van dit kennismakingsgesprek koppelen we je aan één van onze psychologen. Omdat we geen wachtlijst hebben, gebeurt dit direct na afloop van het kennismakingsgesprek.

Kies je eigen therapeut of psycholoog

De psycholoog met wie we je in contact brengen, sluit aan bij jouw voorkeuren en heeft ervaring met de soort therapie die jij nodig hebt. Tijdens het eerste gesprek bespreek je jouw situatie en je verwachtingen van de therapie.

De psycholoog stelt vervolgens een gepersonaliseerd behandelplan op. Hierin staat op welke manier jullie samen aan de slag gaan en hoeveel gesprekken er vermoedelijk nodig zijn.

Het contact met je psycholoog verloopt – afhankelijk van je wensen – via beveiligd beeldbellen. Het enige wat je voor online therapie nodig hebt, is een verbinding met het internet!

Vraag een gratis kennismaking aan:

Vraag direct een vertrouwd online gesprek aan met een van onze online psychologen. Wil je meer weten over de kosten voor online therapie? Bekijk dan onze pagina over kosten en vergoedingen. Start met een gratis kennismaking!

    Veel gestelde vragen over online therapie:

    Online therapie volg je via beveiligd beeldbellen. Alle psychologen van De Online Psycholoog zijn hoogopgeleide en ervaren (gz-)psychologen met ervaring met online therapie. Online therapie is daardoor net zo effectief als offline therapie, maar een stuk praktischer en laagdrempeliger.

    Online therapie is erg geschikt voor wie veel reist, weinig tijd heeft of de deur niet uit wil of kan. Je volgt het vanuit de vertrouwde omgeving van je eigen huis, wat online therapie laagdrempelig en praktisch maakt. De Online Psycholoog is daarbij gespecialiseerd in therapie voor mensen die in het buitenland wonen.

    De Online Psycholoog hanteert geen wachtlijst. Je kunt direct voor online therapie terecht. Op basis van een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek koppelen we je aan een van onze ervaren online psychologen.

    Hallo, hoe kunnen we je helpen?