Online therapie

De stap om hulp in te schakelen, is niet altijd even gemakkelijk gezet. Misschien ben je bang dat jouw situatie niet ‘erg’ genoeg is. Of misschien zie je jezelf niet graag in de wachtkamer van een psycholoog zitten. Of misschien weet je helemaal niet waar je hulp moet zoeken, omdat je in het buitenland woont. De Online Psycholoog biedt in dit soort situaties dé oplossing in de vorm van online therapie.

  • Wanneer het jou uitkomt
  • Alleen internet nodig
  • Professionele GZ-Psychologen
  • Geen wachtlijst
  • Skype, mail, chat of Whatsapp
  • Psycholoog in je eigen taal
  • Vertrouwd online gesprek
  • Waar ook ter wereld

Is online therapie geschikt voor jou?

De Online Psycholoog wil psychologische hulp zo laagdrempelig mogelijk maken. De behandeling is namelijk locatie-onafhankelijk. Als je veel van huis bent voor je werk, of de deur juist liever niet uit gaat of niet uit kan, is online therapie een uitkomst. Vanuit de vertrouwde omgeving van je eigen woonkamer voel je je bovendien vaak vrijer om over je klachten of problemen te praten.

Het maakt daarbij niet uit waar je je begeeft. Misschien reis je wel veel, of woon je zelfs in het buitenland. Via De Online Psycholoog kan jij gewoon therapie in je eigen taal volgen. Ben je expat en zijn jouw problemen gerelateerd aan het wonen in een ander land? Veel van onze psychologen wonen zelf ook in het buitenland en kunnen zich dus goed in jouw situatie verplaatsen. Ook maakt het niet uit in welke tijdzone je je bevindt.

Onze psychologen

De bij ons aangesloten professionals zijn hoogopgeleide en ervaren (GZ-)psychologen. Ze hebben ervaring met een breed scala aan behandelmethoden. Zoals verschillende gesprekstechnieken, cognitieve gedragstherapie, ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Vaak wordt, afhankelijk van wat jij nodig hebt, een combinatie van behandelmethoden gebruikt. Ook (life)coaching behoort tot de mogelijkheden. Omdat veel van onze psychologen in het buitenland wonen, spreken ze vaak ook meerdere talen. Het is daarom soms ook mogelijk therapie in het Engels of Frans te krijgen.

Ook kan een psychiater meedenken en adviseren over je huidige medicatie, bijvoorbeeld als je graag zou willen afbouwen. Voor medische vragen kun je eigenlijk altijd het beste terecht bij een lokale psychiater. Maar mocht dit niet mogelijk zijn (bijvoorbeeld omdat je in het buitenland woont) kan online contact hierover een optie zijn.

Kies je online psycholoog

Hoe werkt online therapie?

Als je contact met ons opneemt, plannen we allereerst een kosteloos, telefonisch kennismakingsgesprek met je in. In dit gesprek bespreken we je klachten en specifieke voorkeuren voor de behandeling. Als je bijvoorbeeld het liefst met een mannelijke of juist vrouwelijke psycholoog praat, kan je dat gerust aangeven. Ook houden we rekening met je tijdzone en de behandelmethodes die voor jou geschikt zijn.

Op basis van dit kennismakingsgesprek koppelen we je aan één van onze psychologen. Omdat we geen wachtlijst hebben, gebeurt dit direct na afloop van het kennismakingsgesprek. De psycholoog met wie we je in contact brengen, sluit aan bij jouw voorkeuren en heeft ervaring met de soort therapie die jij nodig hebt. Tijdens het eerste telefonische intakegesprek bespreek je jouw situatie en je verwachtingen van de therapie. De psycholoog stelt vervolgens een gepersonaliseerd behandelplan op. Hierin staat op welke manier jullie samen aan de slag gaan en hoeveel gesprekken er vermoedelijk nodig zijn.

Het contact met je psycholoog verloopt – afhankelijk van je wensen – via Skype, FaceTime, e-mail, WhatsApp of chat. Het enige wat je voor online therapie nodig hebt, is een verbinding met het internet!

Veelgestelde vragen over online therapie?

Wat is online therapie?

Online therapie volg je – afhankelijk van je wensen – via beeldbellen, telefoon, e-mail of chat. Alle psychologen van De Online Psycholoog zijn hoogopgeleide en ervaren (gz-)psychologen met ervaring met online therapie. Online therapie is daardoor net zo effectief als offline therapie, maar een stuk praktischer en laagdrempeliger.

Is online therapie geschikt voor mij?

Online therapie is erg geschikt voor wie veel reist, weinig tijd heeft of de deur niet uit wil of kan. Je volgt het vanuit de vertrouwde omgeving van je eigen huis, wat online therapie laagdrempelig en praktisch maakt. De Online Psycholoog is daarbij gespecialiseerd in therapie voor mensen die in het buitenland wonen.

Wanneer kan ik terecht voor online therapie?

De Online Psycholoog hanteert geen wachtlijst. Je kunt direct voor online therapie terecht. Op basis van een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek koppelen we je aan een van onze ervaren online psychologen.

Eerst even kennismaken?

Vraag direct een vertrouwd online gesprek aan met een van onze online psychologen. Wil je meer weten over de kosten voor online therapie? Bekijk dan onze pagina met tarieven & vergoedingen.

    Hoi, Hoe kunnen we je helpen?