Psychotherapeut

Er zijn verschillende soorten therapeuten met ieder hun eigen specialisaties. Een psychotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van cliënten met complexe psychische problemen.

Wij hebben zelf geen psychiaters in ons team, in veel gevallen kan je eerst bij een psycholoog terecht. Als er toch een psychiater nodig is, kan je worden doorverwezen.

De Online Psycholoog helpt je bij het overwinnen van angst, depressie, stress, relatieproblemen en andere psychische uitdagingen. En dit allemaal online!

Wat doet een psychotherapeut?

Een psychotherapeut biedt professionele ondersteuning en behandelt personen met verschillende soorten psychische problemen. De therapeut is gespecialiseerd in het behandelen van complexe psychische klachten, zoals depressie.

Het doel van een psychotherapeut is om een veilige en vertrouwelijke omgeving te bieden waarin cliënten kunnen praten over hun problemen.

Een psychotherapeut lost jouw problemen niet op, maar helpt je om nieuwe inzichten te krijgen, gevoelens te verwerken of situaties anders aan te pakken. Een behandeling bij een psychotherapeut draagt bij aan het verminderen van jouw psychische problemen.

Wanneer naar een psychotherapeut?

Een psychotherapeut behandelt cliënten door middel van psychotherapie. Dit is een vorm van therapie waarbij gesprekken centraal staan. Wanneer jij naar een psychotherapeut gaat, ligt de nadruk dus voornamelijk op het praten over problemen, gevoelens of uitdagingen.

Samen gaan jullie aan de slag met het begrijpen, omgaan en veranderen van emoties, gedachten en gedrag.

Je kunt bij een psychotherapeut terecht met verschillende soorten psychische klachten. Het is bewezen dat psychotherapie een effectieve behandeling kan zijn bij onder andere angststoornissen, depressie, trauma en meer.

Een psychotherapeut biedt een behandeling bij:

Verschillende vormen van psychotherapie

Het doel van psychotherapie is het verbeteren van de mentale gezondheid en het verminderen van psychische klachten. Hier kan een psychotherapeut verschillende soorten therapieën voor inzetten, waaronder cognitieve gedragstherapie en systeemtherapie.

Welke behandeling het meest geschikt voor jou is, hangt af van jouw specifieke situatie en problemen. Onze psychotherapeuten bieden de volgende soorten psychotherapie, zowel in groepsverband als individueel.

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Cognitieve gedragstherapie is een veelgebruikte vorm van psychotherapie in Nederland. Het richt zich op het herkennen en veranderen van negatieve gedachten en denkpatronen die kunnen leiden tot psychische problemen. CGT wordt vaak ingezet bij het behandelen van depressie, burn-out, angststoornissen en verslavingen.

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Acceptance and Commitment Therapy is gericht op het bevorderen van de mentale flexibiliteit. De psychotherapeut helpt mensen om beter om te gaan met uitdagingen of tegenslagen. Deze therapievorm is effectief gebleken bij de behandeling van verschillende psychische problemen zoals angst, depressie en stressgerelateerde klachten

Systeemtherapie

Systeemtherapie, ook wel vaak gezins- of relatietherapie genoemd, legt de focus op relaties en systemen. Deze vorm van therapie erkent dat individuele problemen vaak voortkomen uit sociale relaties. Partners, ouders en andere relaties worden dan ook vaak betrokken bij systeemtherapie.

Waarom online psychotherapie?

Onze psychotherapeuten bieden online behandelingen aan bij verschillende soorten psychische klachten. Je kunt gesprekken voeren met een therapeut via video, chat of telefoon: je kiest zelf wat je het prettigst vindt.

Bovendien werkt online psychotherapie vrijwel hetzelfde als therapie bij de psycholoog op de bank. Het enige verschil is dat je nu de deur niet uit hoeft. Dit is ideaal als je weinig tijd hebt of als je voor het werk in het buitenland verblijft.

Maar ook als je bij een andere psycholoog op de wachtlijst staat, kun je bij onze psychotherapeuten terecht om de tijd te overbruggen. Wij hanteren namelijk geen wachtlijst!

Wil je graag praten met een van onze psychotherapeuten?

Je kunt bij De Online Psycholoog terecht met diverse soorten psychische klachten: van angst tot verslavingsproblemen. Vraag hieronder een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en wie weet spreken we elkaar deze week nog!

Vraag een gratis kennismaking aan:

Vraag direct een vertrouwd online gesprek aan met een van onze online psychologen. Wil je meer weten over de kosten voor online therapie? Bekijk dan onze pagina over kosten en vergoedingen. Start met een gratis kennismaking!

    Veel gestelde vragen over psychotherapeut:

    Er zijn verschillende redenen waarom mensen naar een psychotherapeut gaan. Een psychotherapeut helpt mensen om te gaan met complexe psychische aandoeningen zoals angst, depressie, trauma, eetstoornissen en meer. Ook kan de therapeut helpen bij het verwerken van moeilijke levensgebeurtenissen en het verbeteren van relaties.
    Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt bij een psychotherapeut, daarom is het bij ons mogelijk om je eigen wensen en voorkeuren aan te geven. Op basis van een intakegesprek matchen we jou aan een therapeut die bij jou als persoon, jouw situatie en problematiek past.

    De meeste Nederlandse zorgverzekeraars bieden geen vergoeding voor online therapie. Als je expat bent of langdurig in het buitenland verblijft, is het soms wel mogelijk om een vergoeding te krijgen vanuit je reis- of expatverzekering. Kijk hier voor meer informatie over tarieven en vergoedingen.

    Hallo, hoe kunnen we je helpen?