Waarom naar een psycholoog na een scheiding

Een scheiding heeft veel impact op jouw leven. Het is een ingrijpende en emotionele gebeurtenis; voor jou, jouw partner en eventuele kinderen. Je zult waarschijnlijk niet direct aan een psycholoog denken wanneer jij gaat scheiden. Je wilt er zelf uitkomen en je tijd nemen om te herstellen. Hartstikke goed! Maar wanneer je vast blijft lopen en de negatieve gedachten de positieve overheersen, kan het helpen om psychische hulp in te schakelen.

Voordelen van psychische hulp na een scheiding

Wanneer jij en je partner besluiten uit elkaar te gaan, begint er een moeilijke, emotionele periode. Een scheiding heeft veel impact op jullie leven. Het is helemaal niet gek als je overspoelt wordt door emoties. Een scheiding wordt in sommige gevallen wel eens een rouwproces genoemd. Je krijgt te maken met verlies en dit moet je op een goede manier verwerken.

Als jij jouw scheiding niet goed verwerkt, kun je jezelf verliezen. Je krijgt te maken met negatieve gedachten en weet misschien niet goed wat je nu verder moet. Praten met een psycholoog kan waardevol zijn aangezien hij/zij jou helpt bij het verwerken van het scheidingsproces.

  • Professionele hulp volledig aangesloten op jouw probleem en wensen
  • Negatieve gedachten overkomen
  • Hulp bij acceptatie
  • Een luisterend oor

Psychische hulp voor kinderen

Psychische hulp voor kinderen

Een echtscheiding heeft niet alleen veel impact op jouw leven, maar ook op die van je kinderen. Voor een kind kan het voelen alsof zijn of haar hele leven instort. Waarschijnlijk voel je je hier erg schuldig over, maar het is belangrijk dat jij je kind ondersteunt tijdens deze zware periode. Leg je kind goed uit wat er verandert en blijf altijd eerlijk.

GERELATEERD:  Kan je naar een psycholoog na een relatiebreuk?

Heeft jouw kind het erg moeilijk met de scheiding? En weet je niet zo goed hoe je hem/haar moet helpen? Kinderen kunnen het lastig vinden om over moeilijke situaties te praten met hun ouders. Maar misschien praten ze er wel graag over met hun opa en oma of vriendjes of vriendinnetjes. Bovendien kan psychische hulp ook erg waardevol zijn voor kinderen. Een kinderpsycholoog kan jouw zoon of dochter, samen met jou, begeleiden bij het verwerkingsproces.

Praten met een online psycholoog bij een scheiding

Praten met een psycholoog na een scheiding kan jou en jouw kinderen helpen bij het verwerken van een scheiding. Het is als het ware een hulpmiddel om jullie leven weer op de rit te krijgen. Bovendien is het mogelijk om online psychische hulp in te schakelen. Het is voor gezinnen soms extra praktisch om therapie vanuit huis te volgen. Zo voelt jouw kind zich misschien meer op zijn of haar gemak.

Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan met een van onze gecertificeerde psychologen. Aan de hand van jouw situatie bieden we jou de hulp die het beste bij jou past.

    Vraag een gratis en vrijblijvende kennismaking aan:

    Hallo, hoe kunnen we je helpen?