Psycholoog aan huis

Kan je – om wat voor reden dan ook – het huis niet uit? Heb je geen psycholoog in de buurt of woon je in het buitenland? Of blijf je eenvoudigweg liever in de vertrouwde omgeving van je eigen huis? Met een online psycholoog krijg jij therapie in je eigen huiskamer. Het enige wat je nodig hebt, is een goede internetverbinding.

Wat is een psycholoog aan huis?

Een psycholoog aan huis is een fysieke psycholoog die bij je thuis komt. Je volgt dus geen therapie in een psychologenpraktijk, maar in je eigen vertrouwde omgeving. Echter, de meeste psychologen in Nederland bieden deze optie niet.

Dit komt voornamelijk door de lange wachtlijsten voor psychologische hulp en de grote tijdsinvestering die het vergt. Hierdoor is het meestal niet haalbaar om therapie te volgen bij een psycholoog aan huis.

De Online Psycholoog biedt een alternatieve vorm van psychologische hulp aan huis. Onze psychologen werken niet vanuit een praktijk, maar via het internet. Je bespreekt jouw problemen of zorgen via een beveiligde internetverbinding en hoeft niet fysiek naar een praktijk te gaan.

Dit is fijn als je liever niet de deur uit gaat, (tijdelijk) in het buitenland verblijft of een drukke agenda hebt. Tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van een online psycholoog aan huis dankzij de vele voordelen van online therapie.

Online therapieën vanuit huis

Uit onderzoek is gebleken dat online therapie vanuit huis net zo effectief kan zijn als fysieke therapie in een praktijk. Onze online psychologen hebben ervaring met verschillende bewezen effectieve therapieën. Welke therapie het beste voor jou werkt, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, klachten en voorkeur.

Cognitieve gedragstherapie (CGT):

Tijdens cognitieve gedragstherapie leer je beter omgaan met negatieve gedachten, emoties en gevoelens. Het is een van de meest onderzochte therapieën. 

EMDR-therapie:

Eye Movement Desensitization and Reprocessing wordt ingezet bij traumaverwerking en PTSS en richt zich op het verminderen van de emotionele lading bij een herinnering.

Acceptance and Commitment Therapy (ACT):

Tijdens ACT staat het accepteren van jouw klachten of emoties centraal. Je leert op een andere manier omgaan met je gedachten. 

Relatietherapie:

Relatietherapie wordt ingezet bij het verminderen of oplossen van problemen met je partner of gezin. Het kan effectief zijn bij conflicten of communicatieproblemen.

Schematherapie:

Schematherapie is gericht op het herkennen en veranderen van hardnekkige patronen die zijn ontstaan in je kindertijd.

HSP therapie:

HSP therapie is therapie voor hoogsensitieve personen. Deze vorm van therapie helpt mensen met beter leren omgaan met HSP.

Psychotherapie:

Psychotherapie wordt ingezet bij verschillende soorten problemen, zoals angst, burn-out en somberheid. Bij deze vorm van therapie voer je voornamelijk gesprekken met een psycholoog.

PTSS therapie:

PTSS therapie is gericht op het effectief behandelen van PTSS door middel van diverse behandeltechnieken, waaronder EMDR en exposure therapy.

Systeemtherapie:

Systeemtherapie draait voornamelijk om je relaties en systemen, zoals je partner, gezin en familie. 

Voordelen online psycholoog

Als je wel eens overwogen hebt een psycholoog aan huis te nemen, is online therapie wellicht een meer voordelige optie. Je betaalt geen voorrijkosten en bent zelf ook geen tijd kwijt voor het reizen van en naar je psycholoog.

Met een online psycholoog is de gang van zaken verder precies hetzelfde als met een reguliere psycholoog (aan huis). Je maakt een afspraak en bent om de afgesproken tijd aanwezig.

Bij een online psycholoog verloopt alles net wat efficiënter doordat je het gesprek kan laten plaatsvinden waar jij maar wilt. Bijvoorbeeld de ene keer vanuit huis, de andere keer vanaf kantoor, jij bepaalt het helemaal zelf!

Therapie vanuit huis

Als je in het buitenland woont, of veel reist, kan het erg uitdagend zijn om met regelmaat een vaste (Nederlandstalige) psycholoog te bezoeken. En voor de psycholoog is het dan ook haast niet te doen om jou op te zoeken. Ook in die situatie biedt online therapie echt een uitkomst.

Een online psycholoog kan je helpen, waar jij je ook ter wereld bevindt. Als je erg aan je privacy gehecht bent, bieden wij bovendien ook de mogelijkheid om volledig anoniem contact te hebben. Ook dit kan eenvoudig vanuit een locatie, en tijdstip, van jouw keuze.

Vraag een gratis kennismaking aan:

Vraag direct een vertrouwd online gesprek aan met een van onze online psychologen. Wil je meer weten over de kosten voor online therapie? Bekijk dan onze pagina over kosten en vergoedingen. Start met een gratis kennismaking!

    Veel gestelde vragen over therapie aan huis:

    Een psycholoog aan huis is geschikt voor iedereen die graag vanuit huis wilt werken aan zijn/haar mentale gezondheid. Daarnaast is het handig voor mensen met een drukke agenda en voor mensen die in het buitenland wonen, maar wel graag in het Nederlands therapie willen volgen.
    Een psycholoog aan huis is altijd bereikbaar: ook in de avond of in het weekend. Dit is handig voor als je een drukke agenda hebt. Als je in het buitenland verblijft, wordt er altijd rekening gehouden met jouw tijdzone.
    De gesprekken vinden altijd plaats via een beveiligde internetverbinding en er worden nooit persoonlijke gegevens zonder toestemming met een derde partij (huisarts of zorgverzekering) gedeeld.
    Hallo, hoe kunnen we je helpen?